Sähkösuunnittelu
Kiinteistön sähkötöissä etukäteen tehtävä huolellinen suunnittelu on oleellinen asia urakan onnistumisen ja kustannusarvion varmistamiseksi, myös pienemmissä muutos- ja remonttitöissä.
Kiinteistön sähkötöissä etukäteen tehtävä huolellinen suunnittelu on oleellinen asia urakan onnistumisen ja kustannusarvion varmistamiseksi, myös pienemmissä muutos- ja remonttitöissä. Rakennuksesta pitäisi olla aina olemassa ajan tasalla olevat sähkökuvat, oli se sitten uusi, vanha tai peruskorjattu. Kunnolla suunniteltu valaistus, sähköpisteiden sijoitus ja määrä varmistavat niin kodin, toimiston kun tuotantotilankin toimivuuden ja viihtyisyyden.
Sähkösuunnitelma tehdään aina asiakkaan kanssa yhteistyössä alla esitetyssä järjestyksessä. Näin varmistetaan juuri hänen tarpeitaan vastaava toimiva ja yksilöllinen lopputulos.
Keskustelu asiakkaan toiveista
Ensimmäiseksi käydään läpi asiakkaan tarpeet mm. valaistuksesta, sähköpisteistä, käytettävistä sähkökalusteista ym.
Luonnos
Luonnokseen on piirretty sähköpisteet, eli valaisimien, pistorasioiden, lämmityslaitteiden ym. sijoituspaikat. Tässä vaiheessa putkitukset ja muut yksityiskohdat ovat vielä piirtämättä, eli muutosten tekeminen on erittäin joustavaa ja helppoa.
Sähkösuunnitelma
Luonnoksen pohjalta tehty sähkösuunnitelma on valmis dokumentti sähköistystyön tekemiseen. Toteutuksen aikana on vielä mahdollista tehdä muutoksia, mitä aikaisemmin, sitä helpompaa.
Loppukuvat
Kiinteistön valmistuttua sähkökuviin päivitetään vielä mahdolliset rakennusaikaiset muutokset. Loppukuvat toimitetaan asiakkaalle paperiversiona sekä sähköisessä muodossa PDF, DWG ja DRW- tiedostoina.
Sähkösuunnittelutyökaluna on CADS Planner -suunnitteluohjelmisto. Se on räätälöity varta vasten sähkösuunnitteluun, mutta esimerkiksi muutoskohteissa yleiset seinien lisäykset, siirrot ja poistot onnistuvat myös, ellei kiinteistön ajantasaista pohjakuvaa ole käytettävissä. Jos kohteesta on ainoastaan paperi- tai rasterikuvat, niin ohjelmisto mahdollistaa myös niiden muuttamisen sähköiseen muotoon.